Oudebildtdijk 1030, 9075 NK Westhoek

Type object: Woonhuis, woonboerderij, vrijstaande woning
€ 369.000,- k.k.

Omschrijving

Het object is vrij gelegen in het dorp Westhoek (gemeente Het Bildt) ten noorden van Sint Jacobiparochie (op ca. 2,5 km) aan de Oudebildtdijk en telt ongeveer 280 inwoners. Het dorp ligt geheel aan de oude dijk (De Oudebildtdijk) waarbij aan de noordkant veel dijkshuisjes staan en aan de zuidkant voornamelijk boerderijen. Het dorp Sint Jacobiparochie kent een diversiteit aan voorzieningen waaronder supermarkten, drogisterij, slagers, basis- en middelbaar onderwijs én meer!

De kop-hals-rompboerderij is omstreeks eind 1800 gebouwd en is in 2008 geheel gerenoveerd. Het geheel is opgetrokken in steensmuren welke in 2008 van binnenuit zijn nageïsoleerd. Het ongeïsoleerde dak (de kop met hals) is met dakpannen gedekt. Het woondeel kent op de begane grond deels betonvloeren namelijk voor wat betreft de woonkeuken en de bijkeuken, de overige vloeren evenals de verdiepingsvloeren zijn van hout. De kozijnen zijn in 2008 eveneens vernieuwd (m.u.v. het toilet en de doucheruimte) uitgevoerd in hout geheel voorzien van dubbele beglazing (HR ++). De woning wordt verwarmd door middel van centrale verwarming en deels middels vloerverwarming namelijk voor wat betreft de woonkeuken en bijkeuken. De Cv-ketel (eigendom) is van 2008 en bevindt zich in de bijkeuken.

Indeling

Indeling woongedeelte:
Begane grond: entree met meterkast, tussenhal met toegang naar schuurgedeelte, woonkeuken met nieuw keukenblok (voorzien van diverse inbouwapparatuur te weten: combimagnetron, koelkast, vaatwasser,
inductiekookplaat, tevens ligt er een gebrand granieten aanrechtblad op de keuken en zijn er twee bovenkasten aanwezig), en openslaande deuren richting de tuin, bijkeuken met cv-installatie, woonkamer met houtkachel, hal, 3 slaapkamers, doucheruimte, separaat toilet.

Schuurgedeelte:
De schuur is opgetrokken in steensmuren en het schilddak is gedekt met golfplaten (noord -en zuidzijde) bitumen (oostzijde en een klein deel voor wat betreft de noordzijde) en riet (westzijde). Eveneens is het dak voorzien van de zogenoemde traditionele friese uileborden welke in hout zijn uitgevoerd De schuur is ingericht met een langstal, vier aardappelbewaarboxen afmeting ca. 9x3 meter (met ondergrondse ventilatie). De overige ruimte wordt als opslagruimte en werkplaats gebruikt. De vloer is grotendeels verhard. Krachtstroomvoorziening is aanwezig.

Loods:
De loods is gebouwd begin jaren ’90 en is opgetrokken in damwandprofielplaten. De loods heeft een afmeting van ca. 20x14 meter. Het dak is met damwandprofielplaten gedekt en het spantwerk is van staal. De loods is ingericht met een o.a. een crawford toegangsdeur afmeting ca. 5x5 meter. Het eerste deel, namelijk ca. 14x4 meter is voorzien van een betonvloer, de overige vloer is onverhard. Elektriciteitvoorziening is aanwezig.

Poterhok/bijschuur:
Het poterhok is opgetrokken in steensmuren en heeft een afmeting van ca. 14x8 meter. Het zadeldak is met asbestcement houdende golfplaten gedekt. De topgevel aan de oostzijde is voorzien van hout en de topgevel aan de westzijde is voorzien van damwandprofielplaten. Verder is het poterhok ingericht met damwandprofiel schuifdeuren en een betonvloer. Middels het poterhok is er een inpandige doorgang naar het schuurgedeelte.

Eerste verdieping

Vanuit het schuurgedeelte is de verdieping boven het woondeel bereikbaar alwaar het mogelijk is enkele slaapkamers te realiseren. Met de indeling van de verdieping is reeds begonnen. De toegangsdeur naar de verdieping bevat asbesthoudend materiaal.

Tuin

De tuin is rondom het woongedeelte gelegen en is rondom de boerderij grotendeels voorzien van een grindpad. Aan de noordoostzijde is onlangs een nieuw terras aangelegd welke vanuit de woonkeuken direct toegankelijk is. Tevens bevindt zich aan de noordoostzijde een perceeltje weiland welke ideaal is voor het hobbymatig houden van o.a. paarden en eventueel kleinere (huis)dieren. De tuin biedt veel privacy en kent vanuit diverse aanzichten vrij uitzicht over o.a. de openbare weg “Oudebildtdijk” maar ook over het achterliggende land richting de zeedijk.

(Erf) verhardingen:
Op het achtererf is voldoende betonverharding van een voldoende kwaliteit aanwezig namelijk. De toegangsweg naar de openbare weg is eveneens uitgevoerd in beton.

Bijzonderheden

Bestemmingsplan:
Blijkens het vigerende bestemmingsplan buitengebied van de gemeente Het Bildt vastgesteld op 12 mei 2010 heeft het object de bestemming “wonen” alsmede de dubbelbestemming “geluidszone-weg”.

Nutsvoorzieningen:
Het object is aangesloten op gas, water, electra en kabeltelevisie. Het toilet is aangesloten op riolering.

Erfdienstbaarheid:
Op het erf bevindt zich een erfdienstbaarheid ten gunste van een achterliggend perceel.
Bekijk volledige omschrijving Minder omschrijving

Overdracht
Referentienummer FRYSL00037
Vraagprijs € 369.000,- k.k.
Aanvaarding In overleg

Bouw
Type object Woonhuis, woonboerderij, vrijstaande woning
Soort bouw Bestaande bouw
Bouwperiode 1800
Isolatievormen Dubbelglas

Oppervlaktes en inhoud
Perceeloppervlakte 6.040 m²
Gebruiksoppervlakte wonen 195 m²
Inhoud 866 m³
Oppervlakte overige inpandige ruimten 45 m²
Oppervlakte externe bergruimte 372 m²
Oppervlakte gebouwgebonden buitenruimte 503 m²

Indeling
Aantal bouwlagen 2
Aantal kamers 5 (waarvan 3 slaapkamers)

Uitrusting
Verwarmingssysteem Centrale verwarming
Vloerverwarming (gedeeltelijk)

Wilt u een landelijke woning aan- of verkopen?
Neem contact met ons op!

×