Sambeeksedijk 13, 5845 ES Sint Anthonis

Type object: Woonhuis, woonboerderij, vrijstaande woning
€ 545.000,- k.k.

Omschrijving

Woonhuis met 9 slaapkamers, zeer geschikt als groepsaccommodatie, theetuin, B&B, met unieke "beperkte horeca", ateliers op een perceel van 3000 m² in het buitengebied van Sint Anthonis nabij de A73.

De indeling van de woning is als volgt:

Begane grond
1. Via een grotendeels ommuurde ingang met houtopslag komt u in de entree met tegelvloer, meterkast, garderobe en toilet met fonteintje.
2. De tweede entree geeft toegang tot:
a. Een kantoor, circa 15 m².
b. Een wasruimte met aanrecht met stortbak en ruimte voor wasmachine en droger.
c. Huiskelder.
d. Slaapkamer 1, crica 16 m².
e. Opkamer in gebruik zijnde als slaapkamer 2.
f. Grote slaapkamer 3, met toegang tot badkamer met ligbad, douche, vaste wastafel met badmeubel en toilet.
g. De onder 7 vermelde expositieruimte.
3. Vanuit slaapkamer 3 is de woonkeuken van ruim 35 m² bereikbaar, waarin een eiken keuken werd geïnstalleerd met elektrische kookplaat, afzuigkap, vaatwasser en koelkast. In de woonkeuken met oud Hollands plafond is een houtkachel geplaatst.
4.Vanuit de centraal in het object gelegen woonkeuken komt u n een werkkamer van 45 m², voorzien van een eenvoudig keukenblok, toegang tot toilet met fonteintje en toegang tot c.v.-ruimte en bergruimte. In deze werkruimte bevindt zich tevens een vaste trap naar een bergzolder.
5.Vanuit de werkruimte bereikt u een overdekt atrium van circa 165 m² met een dak, compleet van glas, welke ruimte in gebruik is als expositieruimte.
6. Dit atrium geeft toegang tot een royaal gastenverblijf met:
a. Garage.
b. Slaapkamer.
c. Badkamer met douche, vaste wastafel en toilet.
d. Woonkamer, circa 32 m², met schuifpui en schouw (houtkachel behoort niet bij de koop).
e. Werkruimte, circa 32 m², met glaswand en vloerverwarming.
Momenteel zijn deze ruimten in gebruik als werk- en expositieruimten.
7. Vanuit de centraal gelegen woonkeuken komt u in de achter de oorspronkelijke boerderij gebouwde expositieruimte met een complete glaswand. Deze ruimte is circa 75 m² groot en hierin werd een zitje met fraaie open haard geplaatst.
8. Achter deze expositieruimte is een tuinkamer van circa 35 m² gelegen met parketvloer en glaswand, alsmede een inbouwhaard.
9. Vanuit de onder 7 vermelde expositieruimte komt u in een hal, circa 12 m², voorzien van eenvoudig keukenblok, toegang tot een toilet met fonteintje, alsmede een c.v.-ruimte met bergruimte van circa 9 m².
10. Vanuit deze hal bereikt u de bibliotheek/studeerkamer van circa 45 m² met open haard (deze haard behoort niet bij de koop).
11. Vanuit de bibliotheek komt u in een schildersatelier van ruim 20 m².

Eerste verdieping:
Op de eerste verdieping, welke met een trap bereikbaar is vanuit de tweede entree, komt u op de overloop, waar een tweetal slaapkamers, gelegen tegen de kopgevel van de boerderij, bereikbaar zijn.
Vanaf de overloop is een gang bereikbaar met daaraan gelegen een badkamer met douche, vaste wastafel en toilet, alsmede een viertal slaapkamers, waardoor het totale aantal slaapkamers op 9 komt. Dit met uitzondering van het gastenverblijf. De 4 genoemde slaapkamers zijn allen voorzien van grote Velux dakramen.
Achter dit slaapgedeelte is de onder 4 genoemde bergruimte bereikbaar.

Algemeen:
Het betreft een, nabij het "kunstdorp Sint Anthonis" gelegen woonhuis met atelierin een landelijke omgeving met ruimtes voor exposities, lesruimtes met daarbij overnachtingsmogelijkheden voor cursisten.
Het oorspronkelijke boerderijgedeelte werd in 1980 herbouwd en eind jaren '90 werden twee expositieruimtes, ateliers, bibliotheek, overdekt atrium en gastenverblijf gebouwd. Deze uitbreiding is grotendeels voorzien van hardhouten kozijnen met isolerende beglazing. Enkel de voorzijde van de boerderij is voorzien van enkel glas.
Het geheel, met een vloeroppervlak van in totaal circa 850 m², biedt grote mogelijkheden voor onder meer kunstenaars, die naast eigen activiteiten cursussen willen geven en ateliers en expositieruimtes ter beschikking willen hebben. Het pand biedtruime mogelijkheden voor overnachten. Door het grote aantal slaapkamers (9) behoort het gebruik of een combinatie met"Bed and Breakfast" tot de mogelijkheden.
Door de in het bestemmingsplan aangegeven mogelijkheden van beperkte horeca biedt ook een combinatie met theetuin e.d. andere kansen.
Door het enorme woonoppervlak is ook het bewonen van het pand door meerdere personen en/of gezinnen een optie.
Dat de landelijke omgeving in deze bijdraagt aan genoemde activiteiten behoeft geen verdere toelichting.

Bestemming:
Het object heeft de bestemming"cultuur en recreatie". Deze bestemming biedt mogelijkheden voor wonen met atelier met de daaraan ondergeschikte verkoop van zelf vervaardigde en bewerkte producten. Verder zijn er mogelijkheden voor beperkte horeca.

Situering:
Gelegen in het buitengebied van Sint Anthonis, nabij de A73
Bekijk volledige omschrijving Minder omschrijving

Overdracht
Referentienummer VGP0500158
Vraagprijs € 545.000,- k.k.
Aanvaarding In overleg
Eigendomsrechten Geheel perceel

Bouw
Type object Woonhuis, woonboerderij, vrijstaande woning
Soort bouw Bestaande bouw
Bouwperiode 1980

Oppervlaktes en inhoud
Perceeloppervlakte 3.156 m²
Gebruiksoppervlakte wonen 825 m²
Inhoud 2.200 m³

Indeling
Aantal bouwlagen 2
Aantal kamers 19 (waarvan 9 slaapkamers)

Locatie
Type Achtertuin
Oriëntering Zuid-west
Staat Normaal

Uitrusting
Tuin aanwezig Ja
Direct contact met de makelaar?

Bert Bardoel
bardoel@agriteam.nl
T: 0485-387 300
M: 06-53498899

Contact opnemen
Vestiging

Landelijk-wonen Peel-, Maas- en Rivierengebied
sintanthonis@agriteam.nl

Breestraat 20
5845 AV Sint Anthonis
http://www.landelijk-wonen.nl/

Wilt u een landelijke woning aan- of verkopen?
Neem contact met ons op!

×