Woonboerderij te koop in Gelderland - Hoendersteeg 2, Rijswijk

Woonboerderij in Gelderland
€ 1.250.000
8000 m² perceel
225 m² wonen
6 kamers

Woonboerderij in Gelderland!

HOENDERSTEEG 2 TE RIJSWIJK

Te koop
Vrijstaande woning met ruime aanleunwoning en voormalige veestalling/loods die zeer veel mogelijkheden biedt, op een fantastische locatie, volledig in het groen. Op een perceel van 8.000 m² en de mogelijkheid om het naastgelegen perceel van 21.435 m² erbij te kopen.

Deze sfeervolle woning met ruime aanleunwoning gelegen aan de Hoendersteeg 2 te Rijswijk is volledig ingericht voor dubbele bewoning. Met veestalling/loods die zeer veel mogelijkheden biedt zoals het hebben van een atelier- of expositieruimte. Het object bevindt zich op een fantastische locatie volledig in het groen aan een rustige weg. Tevens is er een mogelijk tot het bijkopen van het naastgelegen perceel wat voor nog meer mogelijkheden zorgt, denk daarbij bijvoorbeeld aan het hebben en houden van paarden

DE LOCATIE
Rijswijk is een klein dorp in de Gelderse gemeente Buren met ruim 500 inwoners. In de kern van het dorp staat de Nederlands Hervormde Martinuskerk, gebouwd in Gelders-Nederrijnse stijl. Er zijn enkele voorzieningen te vinden in Rijswijk zoals een openbare basisschool, voetbalvereniging en enkele andere verenigingen. Voor winkels gaat u naar de omliggende dorpen zoals Maurik of Beusichem. Oostelijk van het Amsterdam-Rijnkanaal dat nabij Rijswijk de Lek kruist, is er een veerverbinding met het vestingstadje Wijk bij Duurstede.

DE WONINGEN
Aan deze rustige weg helemaal tussen het groen met aan alle zijde vrij uitzicht licht deze ruime woning met aanleunwoning. Middels de Provincialeweg draait u zo de Hoendersteeg op waar dit object als enige gesitueerd is. Via de verharde oprijlaan heeft u toegang tot deze kavel van 00.80.00 ha. De woning is gebouwd in 1977 en de aanleunwoning in 1998. De buitenzijde van de woningen zullen dit jaar opnieuw geverfd worden.
De traditionele bouwwijze van de woning bestaat uit een fundering op staal. De gevels zijn opgetrokken uit spouwmuren met houten kozijnen. De woning heeft vloerisolatie, dakisolatie, deels dubbele beglazing en men verwarmt de woning met infraroodpanelen. De vloeren zijn van beton (benedenverdieping) en hout (bovenverdieping) in de woonkamer van de hoofdwoning zijn dubbele deuren die toegang geven tot de grote deels door elektrische screens afsluitbare veranda van 2017 die uitzicht biedt op de veelzijdige grote, goed onderhouden tuin.
Vanuit de diverse ruimten heeft u een heerlijk weids uitzicht over tuin en landerijen.

DE INDELING VAN DE WONING
Via de bijkeuken heeft u toegang tot de badkamer met ligbad, wastafel en douche, helemaal in origineel retro stijl, en komt u in de keuken met rechthoekige opstelling, voorzien van koelkast, gasfornuis en oven.
Vanuit de keuken loopt u zo de gezellig woonkamer in met kurkenvloer met openslaande deuren en grote ramen die uitzicht bieden op de prachtige omgeving. De haard is al 3 jaar buiten gebruik, maar kan weer in gebruik genomen worden. Vanuit de woonkamer komt u in de hal met trapopgang naar de eerste verdieping en een ruime werkkamer met groot raam.
Via een vaste trap kom u op de eerste verdieping met vide, overloop en twee slaapkamers, de ouderslaapkamer heeft een nieuwe pui met openslaande deuren naar het dakterras en is voorzien van Hr++ glas. Via een vlizotrap is de opbergzolder bereikbaar.
De hele woning wordt verwarmd met infraroodpanelen, er wordt een nieuwe meterkast geplaatst met 3x35

DE INDELING VAN DE AANLEUNWONING
Via de veranda komt u in de hal met meterkast en toilet met toegang tot de woonkamer, met open keuken in een hoekopstelling, voorzien van keramische kookplaat, warm water via een boiler, vaatwasser, koelkast afzuigkap, oven. In de woonkamer hangt een moderne op bio ethanol haard.
Via een vaste open trap komt u op de verdieping met overloop, een grote master bedroom met inbouwkastenwand en openslaande deuren. Een ruime moderne badkamer met hoekbad, grote doucheruimte met douchepaneel, wastafel en designradiator. En een tweede grote slaapkamer, via de derde kamer die als doorloopkamer wordt gebruikt is een vaste trap naar de zolder met vide, een kamer is waar de ketel zich bevindt en een opbergkamer.

DE OVERIGE OPSTALLEN
Via de dwarsgelegen Maatsteeg is dit object ook aan de achterzijde te bereiken, wat de mogelijkheid biedt om de loods als atelier/ of expositieruimte te gebruiken. De loods is zelfvoorzienend, er liggen 2 x 42 zonnepanelen op het in 2017 vernieuwde dak geïsoleerd met sandwichpanelen, er is een eigen laadpaal aanwezig. In het achterste gedeelte van de loods is een bijkeuken met toilet, voorzien van een prachtig groene gietvloer. Het hemelwater wordt opgevangen en wordt gezuiverd en gebruikt voor de wasruimte en het toilet. Er is altijd een mogelijkheid om toch water via de waterleiding te krijgen. In de grote ruimte is een schuifpui met knusse overkapping die ook weer uitzicht biedt op het prachtige landschap. Er is een houtkachel aanwezig en kleine wifischotels zorgen ervoor dat u overal online kunt zijn. Doordat deze ruimte zo goed gerenoveerd is, is hij instap klaar om er een groot luxe atelier of expositieruimte van te maken Naast de loods is er ook nog een stukje agrarische grond dat bij het object hoort, en om het geheel aantrekkelijker te maken is er de mogelijkheid het naastgelegen perceel van 2.14.35 ha. erbij te kopen.

DE TUIN
De grote redelijk besloten tuin is echt een juweeltje, met diverse zitmogelijkheden, volledig voorzien van water en stroompunten. Gezellige verlichting zorgt ‘s avonds voor de nodige sfeer.
Midden in de tuin staat een walnotenboom met extra grote noten (Junglans regia) wat voor beschutting zorgt in de zomer.

DE BESTEMMING
Het bestemmingsplan Buitengebied eerste herziening, vastgesteld op 29 september 2011, is geheel onherroepelijk in werking.
De enkelbestemming is Wonen, en op de cultuurgrond Agrarisch met waarden – Komgebied
Dubbelbestemming waarde – Archeologische onderzoekgebied
Functieaanduiding heeft een specifieke vorm van agrarisch met waarden - weidevogels

Kadastraal bekend:
Gemeente: Maurik
Sectie: A
Percelen: 899, 1120 en 1121

Optioneel bij te kopen perceel
kadastraal bekend:
Gemeente: Maurik
Sectie: A
Perceel: 1081

Kenmerken


Overdracht
Prijscode Vraagprijs
Vraagprijs € 1.250.000,00
Prijstype k.k.
Datum opdracht 2024-10-03
Aanvaarding In overleg
Status Beschikbaar

Oppervlaktes en inhoud
Gebruiksoppervlak wonen 225
Bruto inhoud m3 725
Perceel oppervlakte 8000

Bouw
Bijzonderheden Dubbele bewoning aanwezig
Toegankelijk voor ouderen
Isolatievormen dakisolatie
muurisolatie
vloerisolatie
dubbel glas
HR-glas

Indeling
Aantal kamers 6
Aantal slaapkamers 4

Locatie
Ligging Aan rustige weg
Buiten bebouwde kom
Open ligging
Platteland

Woning
Type woonhuis Vrijstaand
Soort woonhuis Woonboerderij
Bouwjaar 1977/1998