Bungalow te koop in Noord-Holland - Kanaalweg 25B, Landsmeer

Bungalow in Noord-Holland
€ 1.400.000
107 m² wonen
5 kamers

Bungalow in Noord-Holland!


Agriteam Makelaars Noord-Holland biedt namens de eigenaren dit prachtige object aan de Kanaalweg 25B in het idyllische Landsmeer met unieke mogelijkheden aan. Deze bijzondere locatie biedt een veelzijdige combinatie van werken en ontspannen, perfect geschikt voor liefhebbers van ruimte en natuur.

Kanaalweg 25B ligt in het pittoreske Landsmeer, een gemeente die bekend staat om haar prachtige natuur en rustige omgeving. Toch bent u binnen korte tijd in het bruisende centrum van Amsterdam. Dit maakt het de perfecte locatie voor mensen die willen genieten van de rust van het platteland zonder al te ver verwijderd te zijn van stedelijke voorzieningen.

Het object bestaat uit een vrijstaande woning met circa 2.000 m² erf, een veestalling en werktuigenberging met overkapping met circa 5.000 m² erf en optioneel uit te breiden met circa 06.97.70 ha grasland.

Omschrijving woning
De woning op deze prachtige locatie biedt een solide basis, maar vereist enige renovatie om haar volledige potentieel te bereiken. Met de juiste aandacht en zorg kan deze woning worden omgetoverd tot een charmant en comfortabel huis. Grote ramen zorgen voor veel natuurlijk licht en bieden een schitterend uitzicht op het omliggende landschap. De woning is bovendien ver van de weg afgelegen, wat zorgt voor een ongekende mate van rust en privacy.
Het woonhuis is in 1998 gebouwd en heeft een woonoppervlakte van 107 m². Het betreft een woning dat gebouwd is door Burggraaff woning- & utiliteitsbouw uit Franeker.
De fundering van de woning betreft een heifundering. Het heeft gemetselde gevels en is met pannen gedekt. Het beschikt over energielabel B. Er is een Nefit cv-ketel aanwezig uit 2021.
Deel van de kozijnen zijn vernieuwd in 2022.

De woning is aangesloten op het riool. Verder beschikt het over de nutsvoorzieiningen: Aardgas, elektra, water en kabeltelevisie.


Omschrijving opstallen
Achter het woonhuis staat een veestalling van circa 561 m² groot. Het betreft een voormalige veestalling waar koeien gehouden werden. De stal heeft een lengte van circa 30 meter en een breedte van circa 19 meter. De stal is gebouwd in 1998. De gevels van de stal betreffen damwandprofielplaten. Aan zowel de voor- als de achterzijde van de stal is een schuifdeur aanwezig.

Achter de veestalling staat een werktuigenberging met overkapping. De werktuigenberging heeft een lengte van circa 25 meter en een breedte van circa 12 meter, totaal groot circa 302 m². De werktuigenberging is gebouwd in 1998. De gevels van de stal betreffen damwandprofielplaten. Aan zowel de voor- als achterzijde van de werktuigenberging is een overheaddeur aanwezig.
De overkapping is gesitueerd aan de oostzijde van de werktuigenberging en heeft een lengte van 25 meter en een breedte van 5,69 meter, totaal groot circa 142 m².

Beide opstallen zijn erg geschikt voor opslagdoeleinden.

Bestemmingsplan
Het object is gelegen in het bestemmingsplan Landelijk Gebied 2009 van de gemeente
Landsmeer. In het vigerende bestemmingsplan dat op 21 april 2009 is vastgesteld, heeft het de
volgende bestemmingen:
- Agrarisch - Bouwkavel
- Agrarisch met Waarden
- Geluidzone-weg
- Waterstaat - Waterkering
In overleg met de gemeente kan een passende bestemmingswijziging aangevraagd worden.
De bestemmingsplanregels kunt u op www.omgevingswet.overheid.nl raadplegen.

Omschrijving kavels en grondsoorten
Het erf heeft een oppervlakte van ongeveer 7.000 m². Naast en achter het erf ligt tevens 06.97.70 ha grasland die tevens te koop is.
De grondsoort van de percelen wordt aangeduid als: Vlierveengronden op veenmosveen. De grond is in gebruik als blijvend grasland.
Er zijn twee ontsluitingen aanwezig. Er is een ontsluiting via het erf van de Kanaalweg 25 B en er is een ontsluiting over de Dorre Ilp.

In het eigendomsbewijs van het kadastrale perceel: Kadastrale gemeente Landsmeer, sectie N, nummer 1025 staat vermeld dat het eigendom belast is met Opstalrecht
Nutsvoorzieningen op een gedeelte van het perceel.
Op de overige percelen staan geen zakelijke rechten of verplichtingen vermeld.

Geschiedenis Landsmeer
Landsmeer, gelegen in Noord-Holland, heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de 13e eeuw, toen het ontstond als een veenontginningsnederzetting. In de 16e en 17e eeuw bloeide het dorp dankzij de turfwinning, wat voor economische groei zorgde. De
industrialisatie in de 19e eeuw leidde tot de aanleg van polders en versterkte de agrarische sector. In de 20e eeuw transformeerde Landsmeer tot een forensengemeente voor Amsterdam, terwijl het zijn landelijke karakter behield. Vandaag de dag biedt Landsmeer, met zijn natuurgebieden zoals het Twiske, een unieke combinatie van rust en nabijheid van de stad.
Landsmeer is van oudsher een dorp van veeboeren, vissers, kippen- en
eendenhouders die voedsel produceerden voor het eigen dorp, het nabijgelegen
Amsterdam en ook voor de export. Het dorp groeide door de eeuwen heen uit tot een
lang(gerekt) lintdorp langs de wegsloot. De huizen en boerderijen waren bereikbaar via kleine bruggetjes over het water. Door de slappe veengrond is het eeuwenlang traditie geweest om in houtskeletbouw te bouwen zodat de huizen niet wegzakten in de grond. Veel boerderijen bestonden uit een woonhuis aan weg, een lagere stal erachter en een kapberg (hooihuis) op het eind.


Voorzieningen Landsmeer
Landsmeer biedt een breed scala aan voorzieningen voor zowel inwoners als bezoekers.
Voor de dagelijkse boodschappen zijn er diverse supermarkten zoals Albert Heijn, aangevuld met speciaalzaken zoals bakkerijen, slagerijen en groentewinkels. Op het gebied van horeca zijn er verschillende restaurants, cafés en eetgelegenheden die een variëteit aan keukens aanbieden.
Voor de jongste inwoners zijn er meerdere basisscholen, waaronder de Brede School De Venen en de Jan Hekmanschool, evenals kinderopvang en peuterspeelzalen. De
gezondheidszorg is goed vertegenwoordigd met huisartsenpraktijken, tandartspraktijken, fysiotherapiepraktijken en een apotheek. Voor specialistische zorg zijn nabijgelegen ziekenhuizen in Amsterdam beschikbaar.
Sportliefhebbers kunnen terecht bij diverse sportverenigingen voor voetbal, tennis, hockey en andere sporten. Daarnaast zijn er een sporthal, gymzalen, fitnesscentra en yogastudio's.
Het natuur- en recreatiegebied het Twiske biedt mogelijkheden voor wandelen, fietsen, zwemmen en watersporten, terwijl zwembad De Breek een binnenzwemoptie biedt.
Op cultureel gebied beschikt Landsmeer over een bibliotheek en Cultureel Centrum De Kunstgreep, waar regelmatig theatervoorstellingen, concerten en exposities plaatsvinden.
Verschillende verenigingen en clubs, waaronder muziek- en toneelverenigingen, zorgen voor een levendig cultureel leven.
De vervoersinfrastructuur is goed ontwikkeld met buslijnen die zorgen voor goede verbindingen met Amsterdam en omliggende gebieden, evenals fietspaden en wandelroutes door de natuur. Voor verdere reizen zijn er nabijgelegen treinstations in Amsterdam beschikbaar.
Al deze voorzieningen dragen bij aan een comfortabele en aangename leefomgeving voor de inwoners van Landsmeer.

Video's

Nieuwe asset

Kenmerken


Overdracht
Prijscode Vraagprijs
Vraagprijs € 1.400.000,00
Prijstype k.k.
Datum opdracht 2024-08-20
Aanvaarding In overleg
Status Beschikbaar

Oppervlaktes en inhoud
Gebruiksoppervlak wonen 107
Bruto inhoud m3 447
Oppervlakte externe bergruimten 850
Oppervlakte overige inp. ruimten 13

Indeling
Aantal kamers 5
Aantal slaapkamers 3

Locatie
Ligging Aan rustige weg
Aan vaarwater
Aan water
Buiten bebouwde kom

Energie verbruik
Energie klasse B

Woning
Type woonhuis Vrijstaand
Soort woonhuis Bungalow
Bouwjaar 1998