Bouwgrond te koop in Overijssel - Langsweg 18, Dalmsholte

Overijssel
€ 450.000
2610 m² perceel

Overijssel!

Royale bouwkavel met prachtig uitzicht op de Lemelerberg met een oppervlakte van 2.610 m² (evt. meer grond bespreekbaar) gelegen in de buurtschap Dalmsholte, tussen Lemelerveld, Dalfsen en Ommen.

Dit is een prachtige plek om te wonen: rust en ruimte, weids uitzicht over de landerijen, vlakbij het gezellige Lemelerveld met alle voorzieningen maar ook op ca. 30 rijminuten van de grote stad Zwolle. De kavel is ruimtelijk in het landschap ingebed, waarbij het bouwvlak zo gesitueerd is dat deze alle uitzicht bied, zonder dat daarbij de privacy in het gedrang komt.

Dalmsholte
Dalmsholte is een buurtschap tussen Lemelerveld, Dalfsen en Ommen. Dit is een prachtige omgeving met uitzicht op de Lemelerberg, hier kunt u heerlijk wandelen / fietsen en genieten van de vergezichten, rust en natuur. ’s Zomers kunt u de schaapskudde tegenkomen op de met heide begroeide hellingen. Voor o.a. de dagelijkse boodschappen kunt u terecht in Lemelerveld; te weten een supermarkt, bloemenzaak, drogisterij, cadeauwinkel, bouwmarkt, restaurants etc.

Bijzonderheden van kavel
- fantastische ligging nabij Lemelerveld en natuurgebied de Lemelerberg;
- veel vrijheid en riant uitzicht op Lemelerberg en over de landerijen;
- openbaar vervoer in Dalmsholte en Lemelerveld (bus);
- op ca. 30 autominuten van Zwolle, 35 minuten van Deventer;
- eventueel is meer grond bespreekbaar.


Omschrijving
De kavel is achter Langsweg 18 te 8146 SG Dalmsholte gelegen te bereiken via de westelijk naast gelegen weg (Goosdijk). De kavel heeft een woonbestemming voor de bouw van een vrijstaande woning van 600 m³ (welke inhoud is te vergroten door bijv. mogelijkheden voor vergunningsvrij aan te bouwen en/of door een kelder) en met bijgebouw van 150 m². Mogelijkheid eigen bouwplan te verwezenlijken.

De nutsvoorzieningen water, elektra, en glasvezel zijn voor zover bekend aan de weg gelegen. De kosten voor de aanleg van de nutsvoorzieningen zijn voor de koper. Riolering geschiedt middels een IBA (zelf aan te leggen).

De koper dient zelf een aanvraag omgevingsvergunning (bouwvergunning) te regelen. De kavel wordt aangeboden zonder aannemers of architect verplichting.

Eventueel is meer grond bespreekbaar.

De koopsom van de grond is exclusief:
* 10,4% overdrachtsbelasting;
* notariskosten;
* de kosten van financiering, te weten afsluitkosten en kosten hypotheekakte;
* alle bouw- en legeskosten en kosten omgevingsvergunning;
* architect- en constructeurskosten;
* aansluitkosten water, elektra, riolering en glasvezel;
* landschappelijke inrichting van de kavel overeenkomstig erfinrichtingsplan.

Overige kenmerken verkoop
- gezamenlijke oprit;
- bodemonderzoek aanwezig;
- hemelwater dient op eigen terrein afgevoerd te worden;
- eventueel is meer grond bespreekbaar.
- gunning onder voorbehoud.

Bezichtiging
De kavel is vrij toegankelijk ter plaatse te bezichtigen.

Bestemming
Volgens het bestemmingsplan Buitengebied herziening Langsweg 18 Dalmsholte gemeente Ommen is de Enkelbestemming Wonen met bouwvlak, Waarde- Archeologische verwachting 1, Maatvoering max volume: 600 m³. Van het bestemmingsplan is de uitsnede van de kaart als bijlage toegevoegd aan de brochure (bron: www.omgevingsloket.overheid.nl). Voor nadere informatie omtrent bestemming en bouwmogelijkheden, adviseren we u contact op te nemen met de gemeente Ommen.

Kenmerken


Overdracht
Prijscode Vraagprijs
Vraagprijs € 450.000,00
Prijstype k.k.
Datum opdracht 2024-09-06
Aanvaarding In overleg
Status Beschikbaar

Oppervlaktes en inhoud
Perceel oppervlakte 2610