Woonboerderij te koop in Overijssel - Gronausestraat 319, Glane

Woonboerderij in Overijssel
€ 975.000
32340 m² perceel
188 m² wonen
7 kamers

Woonboerderij in Overijssel!

LANDELIJK WONEN AAN DE DINKEL
Er ligt tussen Dinkel en Regge een land … Zo begint het Twentse volkslied. Pal aan de Dinkel ligt letterlijk een stuk land van 32.340 vierkante meter. Het gaat om een oud boerenerf met bijbehorende landbouwgrond en een woonboerderij van maar liefst 1.037 kubieke meter, tussen Losser en Glane. Hier vind je volop mogelijkheden om je eigen droomerf te realiseren. Mét bijvoorbeeld hobbyvee, paarden en/of thuiskantoor.

KARAKTERISTIEK TWENTS ERF UIT 1928
Op deze grond verrees in 1928 een karakteristiek Twents erf met waterput en - inmiddels - majestueuze eiken rondom. De eigenaren onderhielden het netjes en renoveerden het af en toe. Inmiddels is de boerderij op leeftijd en dus ideaal voor wie de handen uit de mouwen wil steken. Je her- of verbouwt het prachtig met de duurzame mogelijkheden van nu.

IDEAAL VOOR HOBBYVEE, PAARDEN EN THUISKANTOOR
De oale grond leent zich perfect voor hobbyvee of het houden van paarden. Wat de royale inhoud en oppervlakte ook betekenen? Heel veel mogelijkheden! Zoals een thuis¬kantoor, inwonende ouders of een gastenverblijf (B&B) op de plek van de verouderde bijgebouwen (zo’n ruim 100 vierkante meter).

DE WOONBOERDERIJ MET BIJGEBOUWEN
De gevels van het woongedeelte bestaan uit spouwmuren met houten kozijnen en thermopane beglazing. De gevels van het achterhuis bestaan uit steens metselwerk en kozijnen met enkel glas. De begane grond betreft betonvloeren op zand en de eerste verdiepingsvloer is van hout. De eerste verdieping is grotendeels hooizolder en het dak is niet geïsoleerd. De kap is onbeschoten; dus geen asbest. De bijgebouwen (ruim 100 m²) zijn zeer verouderd en aan vervanging toe.

BETOVERENDE OMGEVING
Op een paar kilometer van dit erf ontspan je direct in zandwinning de Oelemars (Twents voor ‘moeras waar uilen voorkomen’) in natuurgebied de Zandbergen; een ideale plek voor lange wandelingen en mooie fietstochten door het vroegere moeras- en heidegebied. Hier zie, voel, ruik en hoor je de natuur. Wandelen en sporten doe je ook in vlakbij gelegen natuurgebieden zoals het Lutterzand.

HISTORISCHE DINKEL & LOSSER
Vanaf je eigen erf start je met een fietstocht op het pad langs de Dinkel. Of onderga de historische belevenis van de Dinkel al wandelend. Vind ook volop historie in het dorp Losser: van de oude steenfabriek tot het klompenmuseum. En proef de sfeer van noaberschap; hier helpen mensen elkaar nog!

WINKELS, HORECA, SCHOLEN & SPORT OP FIETSTAFSTAND
Glane valt onder de gemeente Losser, waar je diverse winkels, cafés en restaurants treft. Zoek je een school voor de kinderen? Een sportverenigingen? Ook dat heb je in Losser op fietsafstand. Het is dan ook een levendig dorp, met door het jaar heen allerlei evenementen.

WEGEN & STEDEN DICHTBIJ
Uitgebreid shoppen, dineren, een filmpje pakken of iets anders ondernemen – je bent zó in de stad. Enschede ligt op 5 km (fiets)afstand. Oldenzaal en Hengelo bereik je per auto in een kwartier. En voor west-Nederland zit je in 10 minuten op de snelweg A1. De Duitse autobahn is met zijn 3,5 km afstand zelfs nóg dichterbij. Je combineert dus echt de gemakken van de stad en de rust van een dorp.
Tover jij dit Twentse boerenerf mét monumentale Mariakapel om tot jouw woontoekomst?

BIJZONDERHEDEN
- In totaal 32.340 m²
- 27.000 m² landbouwgrond is verpacht (reguliere pacht)
- Inhoud woonboerderij 1.037m³
- Energielabel G
- Het woonerf heeft een woonbestemming

Kenmerken


Overdracht
Prijscode Vraagprijs
Vraagprijs € 975.000,00
Prijstype k.k.
Datum opdracht 2024-09-19
Aanvaarding In overleg
Status Beschikbaar

Oppervlaktes en inhoud
Gebruiksoppervlak wonen 188
Bruto inhoud m3 1037
Oppervlakte externe bergruimten 63
Oppervlakte overige inp. ruimten 106
Perceel oppervlakte 32340

Bouw
Isolatie Gedeeltelijk dubbelglas
Type dak Zadeldak
Dakbedekking Pannen

Indeling
Aantal kamers 7
Aantal slaapkamers 5

Locatie
Ligging Platteland
Vrij uitzicht

Energie verbruik
Energie klasse G

Woning
Type woonhuis Vrijstaand
Soort woonhuis Woonboerderij
Bouwjaar 1928