Woonboerderij te koop in Overijssel - Spanjaardsdijk 86, Lettele

Woonboerderij in Overijssel
Verkoop bij inschrijving
131120 m² perceel
260 m² wonen
6 kamers

Woonboerderij in Overijssel!

OP UNIEKE LOCATIE AAN DE RAND VAN DEVENTER KARAKTERISTIEKE EN VOLUMINEUZE BOERDERIJ ‘De Heihoeve’
VERKOOP BIJ INSCHRIJVING

In het buitengebied van Lettele ligt deze prachtige monumentale voormalige zorgboerderij met bijgebouwen op een royaal perceel van ca. 131.120 m2. De woonboerderij heeft een agrarische bestemming. Het object biedt diverse mogelijkheden: te denken aan mogelijkheden voor splitsing, ouders/kinderen, voortzetting zorgboerderij, paardenliefhebbers, bedrijf aan huis, Rood voor rood-regeling (na aankoop sloopmeters), rangschikking NSW-landgoed e.d.. Informeer hiervoor bij de gemeente.

Dit object wordt verkocht bij inschrijving. Voor uitgebreide verkoopinformatie kunt u ons mailen/bellen of via Vendr.nl kunt u zich aanmelden bij project "De Heihoeve" te Lettele en dan krijgt u van ons toegang tot alle verkoopdocumentatie. Hier kunt u zich ook aanmelden voor de geplande kijkdagen.

Lettele is een dorp met een gemoedelijke sfeer in de regio Salland en ligt ca. 5 kilometer van Hanzestad Deventer. Lettele is een actief dorp en heeft een eigen lokale supermarkt, diverse bedrijven, vele sportverenigingen, een zwembad, horeca en basisschool. In het gehele gebied zijn veel mogelijkheden tot sportieve en gezellige ontspanning (mountainbiken, wandelen, zwembad, etc.).


KENMERKEN:
- Prachtige ligging en riant uitzicht over landerijen
- Woonboerderij met karakteristieke kenmerken / uitstraling
- Ruim perceel
- Ideaal voor een paardenliefhebber met uitrijmogelijkheden
- Bushalte voor de deur
- Nabij verbindingswegen en Hanzestad Deventer


Woonboerderij
Deze woonboerderij “de Heihoeve” is gebouwd in 1908 en betreft een gemeentelijk monument. Het geheel is opgetrokken uit steensmetselwerk met houten bintwerk en is gedekt met riet en deels pannen. Het voorhuis is later voorzien van een binnenspouwblad en een klein deel spouwmetselwerk. De woning is voorzien van centrale verwarming (HR combi-ketel Remeha) en gedeeltelijk dubbele beglazing. De begane grond vloer is van beton en de verdiepingsvloer is van hout. Het object is aangesloten op de nutsvoorzieningen aardgas, elektra, riolering, waterleiding en glasvezel. De inhoud van de woning bedraagt ca. 1.180 m³ en de indeling van de is als volgt:

Begane grond:
Hal / entree, trapopgang, woonkamer, opkamer, kelder, gang, bijkeuken, toilet, grote ruimte achterhuis, sanitaire ruimte met 2 toiletten en een douche, woonkamer met open keuken.

Eerste verdieping:
Ruime overloop met twee slaapkamers en ruime zolder boven het achterhuis, bereikbaar via een vaste trap.

Kapschuur
Deze kapschuur met een afmeting van ca. 8 m x 13 m is gebouwd in 1990 en is in 2014 uitgebreid met een aanbouw van ca. 7 m x 8 m. Het deel uit 1990 is opgetrokken uit houten gevels met een houten spantconstructie en een houten zolder en is gedekt met asbestvrije golfplaten. In deze kapschuur bevinden zich een werkplaats / cv-ruimte, een opslagruimte en een diepvriesruimte. Op de verdieping bevindt zich een ruime hooizolder. Het deel uit 2014 is opgetrokken uit dubbelwandige houten gevels met een houten spantconstructie en een houten zolder en is gedekt met sandwichpanelen. Voorzien van dubbele beglazing. Ingericht als spoelkeuken, koelcel en opslag.

Overige schuren/stallen
- dierenverblijf uit 1976 van ca. 7 m x 8 m (gepotdekselde houten gevels met een houten spantconstructie en gedekt met pannen);
- schuur / paardenstal uit 1990 van ca. 6 m x 13 m (houten gevels met een houten spantconstructie en gedekt met pannen);
- houten hok van ca. 5 m x 5,5 m;
- varkensstal uit 1990 van ca. 6 m x 9 m (houten gevels op een stenen voet met een houten spantconstructie en gedekt met pannen);
- kippenhok uit 2014 van ca. 5 m x 11 m (spouwmetselwerk met een houten spantconstructie en is gedekt met pannen);
- twee kassen, twee tunnelkassen en een aardappelkelder;
- ruwvoeropslagen.

Bestemming en vergunning
Volgens het bestemmingsplan Buitengebied heeft het object de bestemming Enkelbestemming Agrarisch met waarden- Landschapswaarden, Waterstaat- Intrekgebied, Bouwaanduiding Karakteristiek, Bouwvlak, Gebiedsaanduidingen reconstructiewetzone- verwevingsgebied. Van het bestemmingsplan is de uitsnede van de kaart als bijlage toegevoegd aan deze brochure (bron: www.omgevingswet.overheid.nl).
Het object beschikt over een melding Activiteitenbesluit d.d. 6 mei 2015 voor het houden van: 15 biggenopfok (gespeende biggen), 2 zeugen, 20 vleesvarkens, 10 vleesrundvee, 2 volwassen paarden (3 jaar en ouder), 25 schapen en 200 kippen. Voor vragen hierover verwijzen we u naar de gemeente Deventer: gegevens contactpersoon bij de makelaar op te vragen.

Let op: de agrarische bestemming behoeft in relatie tot een eventuele particuliere financiering aandacht: niet alle banken willen dit financieren, we adviseren u een hypotheekadviseur in de arm te nemen die hier ervaring mee heeft. Meer inlichtingen hierover zijn op te vragen bij ons kantoor.

Bijzonderheden
• Het object wordt verkocht met ‘as-is where-is’ clausule en niet-zelf-bewoningsclausule / clausule geen eigen gebruik, welke clausules onderdeel uitmaken van de koopovereenkomst.
• De notaris wordt door de verkoper aangewezen.
• Bij gesplitste verkoop wordt over- en ondermaat niet verrekend. In dat geval zijn de kadasterkosten voor de inmeting voor de verkoper. De grenzen zijn door Buro Hoogstraat Dag.nl zoals ter plaatse blijkt (zie ook het
situatiekaartje dat als bijlage is aangehecht):
- grens aan oost- en zuidzijde: hart sloot
- grens aan westzijde: ca. 0,5 m van bestaande afrastering waarbij gesplitste verkoop de koper woonboerderij de ren binnen drie maanden na juridische levering kleiner dient te maken zodat ter plaatse een rechte grens ontstaat
(indien dit binnen 3 maanden niet is gebeurt heeft de koper van de grond het recht dit deel van de ren tot de nieuwe grens te verwijderen.
• Op de te verkopen percelen bevinden zich op diverse plekken invasieve exoten.
• Koper vrijwaart verkoper van alle zicht- en onzichtbare gebreken.

Richtprijs
Het is mogelijk op de boerderij en/of op de grond te bieden middels het inschrijfformulier:
- woonboerderij op ca. 19.157 m2 (1.91.57 ha) met als richtprijs € 875.000,-- k.k.
- woonboerderij op ca. 131.120 m2 (13.11.20 ha): op inschrijving
- alleen ca. 111.963 m2 (11.19.63 ha) grond: op inschrijving

Algemeen
Indien uw interesse is gewekt, kunt u via olst-wijhe@agriteam.nl aanmelden voor meer informatie. U ontvangt van ons een deelnameverklaring. Na ontvangst van de getekende deelnameverklaring, krijgt u toegang tot de online dataroom die voorzien is van alle relevante informatie en documentatie.

Bezichtiging
Bezichtiging van boerderij mogelijk uitsluitend op afspraak en in het bijzijn van de makelaar.
• Kijkdag 1: vrijdag 4 oktober 15.00-17.00 uur
• Kijkdag 2: vrijdag 11 oktober 15.00-17.00 uur
• Kijkdag 3: vrijdag 18 oktober 15.00-17.00 uur
De landbouwgrond is ter plaatse vrij te bezichtigen en te onderzoeken.

Protocol
De verkoop zal openbaar en bij inschrijving geschieden. Het inschrijfformulier met vereiste bijlagen dient uiterlijk 18 november 2024 om 12.00 uur, ten kantore van Smalbraak Notarissen, Boedekerstraat 9, 7411 RZ Deventer, ingeleverd te zijn of per aangetekende post te zijn ontvangen.
De inschrijfformulieren worden op 18 november 2024 na 12.00 uur in een besloten bijeenkomst van Smalbraak Notarissen, Agriteam Makelaars Olst-Wijhe BV en Verkoper, geopend. Vervolgens zal Agriteam Makelaars Olst-Wijhe BV, namens verkoper de deelnemers informeren over het verloop van de procedure.

Overdrachtsdatum en wijze van oplevering
Juridische levering zal plaatsvinden op uiterlijk 20 december 2024.
Verkoop geschiedt op basis van 'as is, where is'.
Koper vrijwaart verkoper van alle zichtbare en onzichtbare gebreken.

Voorbehouden
Verkoop geschiedt onder voorbehoud van finale- en bestuurlijke goedkeuring van onze opdrachtgever Stichting Dimence Groep. De verkoper houdt zich het recht van gunning dan wel niet-gunning zonder opgaaf van redenen voor. Een overeenkomst komt tot stand indien overeenstemming is bereikt over zowel de koopsom als de bijkomende voorwaarden middels een getekende koopovereenkomst. Uitsluitend onvoorwaardelijke biedingen of met een verklaring van financiële verklaring van gegoedheid worden in behandeling genomen.


Kenmerken


Overdracht
Prijscode Verkoop bij inschrijving
Vraagprijs € 875.000,00
Prijstype k.k.
Datum opdracht 2024-09-26
Aanvaarding Per datum
Status Beschikbaar

Oppervlaktes en inhoud
Gebruiksoppervlak wonen 260
Bruto inhoud m3 1180
Perceel oppervlakte 131120

Bouw
Isolatie Gedeeltelijk dubbelglas
Dakbedekking Pannen
Bijzonderheden Monument
Isolatievormen gedeeltelijk dubbel glas

Indeling
Aantal kamers 6
Aantal slaapkamers 3

Locatie
Ligging Aan bosrand
Beschutte ligging
Buiten bebouwde kom
Dichtbij openbaar vervoer
In bosrijke omgeving
Platteland
Vrij uitzicht
Woonomgeving

Woning
Type woonhuis Vrijstaand
Soort woonhuis Woonboerderij
Bouwjaar 1908