Woonboerderij te koop in Noord-Brabant - Rondweg 12, Overloon

Woonboerderij in Noord-Brabant
€ 995.000
7035 m² perceel
300 m² wonen
9 kamers

Woonboerderij in Noord-Brabant!

In het buitengebied van Overloon is de charmante woonboerderij ‘De Pritter’ te koop.

Deze sfeervolle woonboerderij, gelegen op een royale kavel van 7.035 m², biedt een unieke kans voor de liefhebber van het platteland. Gebouwd in 1950, is deze woning door de jaren heen gemoderniseerd en biedt een perfecte combinatie van karakter en hedendaags comfort.
Het huis beschikt over meerdere woonruimtes op de begane grond, ideaal voor een groot gezin of voor het creëren van verschillende leefruimtes. Met 5 slaapkamers op de eerste verdieping biedt deze woning volop mogelijkheden voor slaap-, hobby-, werk- of speelkamers.
Op het ruime perceel bevinden zich daarnaast 3 bijgebouwen, perfect voor stalling, opslag of als werkplaats. Recentelijk zijn er 24 zonnepanelen geïnstalleerd, wat bijdraagt aan een duurzame en energiezuinige levensstijl.
Momenteel heeft het object een agrarische bestemming, maar de gemeente Land van Cuijk staat positief tegenover een wijziging naar bestemming ‘wonen’ onder bepaalde voorwaarden.

Mis deze unieke kans niet en neem contact met ons op voor een bezichtiging!

De indeling van de woning is als volgt:

Begane grond:
U betreedt deze prachtige woonboerderij via de entree aan de rechterzijgevel, waar u welkom wordt geheten in een ruime volledig betegelde entree, met vloerverwarming, met aanwezigheid van de meterkast en handige bergruimte en aansluiting koud/warm water met afvoer. Vervolgens komt u in de centrale hal met een trap naar de eerste verdieping. Deze hal biedt toegang tot de woonkeuken, bijkeuken en de multifunctionele ruimte.
De sfeervolle woonkeuken beschikt over een nette tegelvloer met vloerverwarming en een rechte keukenopstelling met een luxe granieten aanrechtblad. De inbouwapparatuur is deels vernieuwd, waardoor koken hier een waar genot is. Via de keuken komt u in de lichte woonkamer, waar een mooie houten vloer en sierlijsten aan het plafond een warme ambiance creëren. De gashaard zorgt voor extra sfeer en comfort. Vanuit de keuken heeft u ook toegang tot de gang, die is afgewerkt met een fraaie granieten vloer en leidt naar de voordeur. Voor extra opbergruimte is er een praktische kelder aanwezig.

De bijkeuken is uitgerust met aansluitingen voor het witgoed en biedt een separaat toilet met fonteintje. Deze ruimte is eveneens voorzien van een nette tegelvloer. De centrale hal leidt verder naar de multifunctionele ruimte, die een open verbinding heeft met een tweede keuken. Deze multifunctionele ruimte is afgewerkt met een houten vloer en lambrisering, waardoor het geheel een charmante uitstraling heeft. Deze indeling biedt diverse mogelijkheden, zoals mantelzorg, dubbele bewoning of een bed & breakfast.

Vanuit de multifunctionele ruimte leidt een tweede trap naar de eerste verdieping. Daarnaast heeft u toegang tot een extra berging en een garage/berging met een ruime kastenwand. De garage/berging is voorzien van een gevlinderde en gecoate betonvloer en is toegankelijk via een elektrische garagedeur. De grote garage beschikt over een tweede elektrische garagedeur en twee grote openslaande houten schuurdeuren, ideaal voor al uw opslagbehoeften.

Eerste verdieping:
De eerste verdieping is toegankelijk via de centrale hal of de multifunctionele ruimte en is volledig afgewerkt met vloerbedekking, wat zorgt voor een warme uitstraling. Op deze verdieping bevinden zich vijf slaapkamers, elk met hun eigen charme.

De master-bedroom, gelegen aan de voorzijde van de woning, is uitgerust met een praktische kastenwand. De overige slaapkamers zijn heerlijk licht, dankzij de aanwezige dakramen of dakkapellen, met ingebouwde rolluiken, die voor optimale natuurlijke lichtinval zorgen.

De volledig betegelde badkamer met vloerverwarming biedt alle comfort die u wenst met een ligbad, douchecabine, toilet en wastafel. Vanuit de overloop heeft u toegang tot de vijfde slaapkamer, die eveneens veel lichtinval geniet en beschikt over een separaat toilet.

Tuin:
Vanuit de bijkeuken en de multifunctionele ruimte heeft u toegang tot het prachtige overdekte terras. Dit terras is een waardevolle toevoeging aan uw tuinbeleving en biedt een heerlijke plek voor zomerse avonden, waar u in alle rust kunt genieten van het buitenleven.
Het overdekte terras is voorzien van twee lichtkoepels voor optimale lichtinval, sfeervolle verlichting en kan deels afgesloten worden met elektrische screens, zodat u optimaal kunt genieten, ongeacht het weer.

De omliggende tuin biedt veel privacy, dankzij de weelderige hagen, groene borders, doorkijkjes en een fraai gazon. Dit is de ideale plek voor ontspanning, tuinfeestjes of gewoon om van de natuur te genieten.

Bruto inhoud woning: circa 1625 m3
Gebruiksoppervlakte wonen: circa 300 m2

Bijgebouwen:
Rondom de woonboerderij bevinden zich diverse bijgebouwen, die momenteel worden gebruikt voor stalling en opslag. Deze extra ruimtes bieden volop mogelijkheden, of het nu gaat om het onderbrengen van voertuigen, het opslaan van tuinmateriaal of het creëren van werkplaatsen.
De bijgebouwen zijn praktische aanvullingen op het ruime perceel en dragen bij aan de functionaliteit van deze unieke woning.

1. Schuur/melklokaal
Afmeting circa 13,75 x 5,5 meter
Traditioneel gemetseld, geïsoleerd, dak gedekt met asbestgolfplaten

2. Garage/schuur
Afmeting circa 11,8 x 7,8 meter
Traditioneel gemetseld, schuifdeuren, stalen spanten, betonklinkers, dak gedekt met asbestgolfplaten

3. Carport/veldschuur
Afmeting circa 16 x 12 meter
Traditioneel gemetseld, voorzijde open, houten spanten, betonklinkers, dak gedekt met asbestgolfplaten

Totale oppervlakte van de bijgebouwen: circa 360 m2

Bestemming:
Veegplan Buitengebied 2018, Gemeente Boxmeer, deels onherroepelijk in werking (vastgesteld 30-04-2020).

Door gemeente Land van Cuijk is een positief principebesluit afgegeven voor de wijziging van de bestemming ‘agrarisch’ naar ‘wonen’, onder bepaalde voorwaarden. Dit biedt u de kans om deze unieke woonboerderij naar eigen wens in te richten. Bovendien mogen de bijbehorende bouwwerken een oppervlakte van maar liefst 500 m² beslaan.
Voor meer informatie kunt u het omgevingsloket raadplegen, of neem gerust contact met ons op.

Mogelijkheden:
Door de ruime opzet van deze woonboerderij zijn er tal van mogelijkheden te realiseren. Denk hierbij aan:
- Wijziging bestemming naar ‘wonen’
- Mantelzorg
- Wonen met een groot gezin
- Bed & Breakfast
- Splitsen van de woonboerderij
- Bedrijf aan huis, agrarisch aanverwant
Voor de haalbaarheid van deze mogelijkheden adviseren wij u het omgevingsloket te raadplegen.

Algemeen:
- Ligging in het buitengebied van Overloon,
- Goede ontsluiting met A73
- 24 zonnepanelen
- Energielabel C

Ligging:
De vrijstaande woonboerderij is gelegen in het buitengebied van Overloon in een bosrijke omgeving. Overloon is gelegen in een prachtige bosrijke omgeving, aan de rand van de Peel en de Overloonsche duinen, waar u door de diverse wandel- en fietsroutes heerlijk kunt recreëren in de natuur. Naast het gezellige centrum zijn in de nabije omgeving ook het Zoo-Parc Overloon, Golfbaan Overloon en het Oorlogsmuseum te vinden. Overloon heeft een rijk verenigingsleven en de dagelijkse voorzieningen, zoals het gezondheidscentrum, de basisschool, de supermarkt, winkels, restaurants en het openbaar vervoer zijn aanwezig. Middelbaar onderwijs is op fietsafstand (Venray, Stevensbeek en Boxmeer). Overloon is centraal gelegen op ca. 3 km afstand van de A73, de plaatsen Nijmegen, Boxmeer, Venray en Venlo zijn te bereiken binnen 10 tot 20 autominuten.
In Vierlingsbeek, gelegen op een afstand van 5 km, is een treinstation (traject Nijmegen-Roermond).

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Koper heeft een onderzoeksplicht.



Kenmerken


Overdracht
Prijscode Vraagprijs
Vraagprijs € 995.000,00
Prijstype k.k.
Datum opdracht 2024-10-21
Aanvaarding In overleg
Status Beschikbaar

Oppervlaktes en inhoud
Gebruiksoppervlak wonen 300
Bruto inhoud m3 1625
Oppervlakte externe bergruimten 360
Oppervlakte overige inp. ruimten 135
Oppervlakte gebouwgeb. buitenr. 40
Perceel oppervlakte 7035

Bouw
Isolatie Dakisolatie
Spouwmuur
Vloerisolatie
Volledig dubbelglas
Type dak Zadeldak
Dakbedekking Pannen
Isolatievormen dakisolatie
vloerisolatie
dubbel glas

Indeling
Aantal kamers 9
Aantal slaapkamers 5

Locatie
Ligging Buiten bebouwde kom
Dichtbij snelweg
In bosrijke omgeving
Open ligging
Platteland

Energie verbruik
Energie klasse C

Woning
Type woonhuis Vrijstaand
Soort woonhuis Woonboerderij
Bouwjaar 1950