Onder bod

Woonboerderij te koop in Overijssel - Helhuizenweg 1, Haarle

Woonboerderij in Overijssel
€ 550.000
15200 m² perceel
73 m² wonen
5 kamers

Woonboerderij in Overijssel!

VRIJSTAANDE SFEERVOLLE WOONBOERDERIJ ‘De Biester’
VERKOOP BIJ INSCHRIJVING

Aan de rand van het Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug prachtig gelegen vrijstaande woonboerderij met een oude karakteristieke schuur, een werktuigenberging en een schuur op een royaal perceel van ca. 15.200 m². In overleg extra grond mogelijk. De woonboerderij heeft een agrarisch bestemming. Het object biedt diverse mogelijkheden, ideaal voor de handige klusser, paardenliefhebber of voor hobbymatige en/of agrarisch bedrijfsmatige activiteiten.

VERKOOPPROCEDURE
Om iedereen een gelijke kans te geven, is besloten om iedereen de mogelijkheid te bieden om een bod te doen.
We verzoeken u hierbij gebruik te maken van het hiervoor beschikbare biedingsformulier, welke per mail is op te vragen bij Agriteam makelaars Olst-Wijhe B.V. Overige informatie inzake de verkoopprocedure kunt u lezen in de brochure, deze is tevens bij ons op te vragen.

Haarle is een dorp in de regio Salland en ligt aan de voet van het Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug. Haarle ligt direct aan de Sallandse Heuvelrug en veel fiets-, wandel- en ruiterroutes verbinden het dorp met omliggende dorpen Nieuw Heeten, Luttenberg, Holten, Nijverdal en Hellendoorn.
Haarle is een actief dorp met een basisschool, diverse winkels en bedrijven, veel verenigingen (sport / manege / muziek en nog vele andere), diverse horeca voorzieningen, B&B en kampeermogelijkheden. In het gehele gebied zijn veel mogelijkheden tot sportieve en gezellige ontspanning (mountainbiken, outdoor-activiteiten, zwembaden, survivaltochten etc.

KENMERKEN:
- Prachtige ligging en riant uitzicht over landerijen
- Woonboerderij met charmante/sfeervolle uitstraling
- Karakteristieke schuur
- Ruim perceel
- Ideaal voor een paardenliefhebber met uitrijmogelijkheden
- Op wandelafstand van Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug
- Nabij verbindingswegen

Nieuwsgierig geworden, we ontvangen u graag voor een bezichtiging!


Woonboerderij
Deze woonboerderij “de Biester” is gebouwd in 1925, het voorhuis is later verbouwd. Het geheel is opgetrokken uit steensmetselwerk en is gedekt met riet en deels pannen. Het voorhuis is later voorzien van een binnenspouwblad en een klein deel spouwmetselwerk. De woning is voorzien van gaskachels en warmwatervoorziening via een boiler. De begane grond vloer is van beton en de verdiepingsvloer is van hout. Het object is aangesloten op de nutsvoorzieningen aardgas, elektra, riolering, waterleiding (eigen water-installatie) en glasvezel is aan de weg gelegen. De inhoud van de woning bedraagt ca. 612 m³ en de indeling van de is als volgt:

Begane grond:
Entree/keuken, eetkamer, woonkamer met vaste kastruimte, twee slaapkamers (waarvan 1 met vaste kast), badkamer met toilet en douche en achterhuis met berging en toilet.

Eerste verdieping:
Grote hooizolder met mogelijkheid voor slaapkamer(s).

Karakteristieke schuur
Deze schuur met een afmeting van ca. 9,8 m x 10 m is gebouwd in 1925. Het geheel is opgetrokken uit steensmetselwerk met houten bintwerk en hilden en is gedekt met riet.

Werktuigenberging
Deze werktuigenberging is gebouwd in 2000 en heeft een afmeting van ca. 5 m x 10 m. Het geheel is opgetrokken uit halfsteensmetselwerk met een stalen spantconstructie en is gedekt met asbestvrije golfplaten. De vloer is verhard met klinkers en tegels. Toegankelijk middels een schuifdeuren en een kanteldeur.

Schuur
Deze schuur heeft een afmeting van ca. 4,7 m x 14 m. Het geheel is opgetrokken uit damwandprofielplaten en houten gevels met een houten spantconstructie en is gedekt met abc-golfplaten. De vloer is verhard.

Bestemming
Volgens het bestemmingsplan Buitengebied van de gemeente Hellendoorn is de bestemming Enkelbestemming Agrarisch met Waarden, Dubbelbestemming Leiding-Gas, Dubbelbestemming Waarde- Archeologische verwachtingswaarde, Bouwvlak, Lettertekenaanduiding specifieke vorm van waarde- kleinschalig landschap en Gebiedsaanduiding reconstructiewetzone- Extensiveringsgebied.

Kenmerken


Overdracht
Prijscode Vraagprijs
Vraagprijs € 550.000,00
Prijstype k.k.
Datum opdracht 2024-07-18
Aanvaarding In overleg
Status Onder bod

Oppervlaktes en inhoud
Gebruiksoppervlak wonen 73
Bruto inhoud m3 612
Oppervlakte externe bergruimten 215
Oppervlakte overige inp. ruimten 94
Perceel oppervlakte 15200

Bouw
Dakbedekking Riet
Bijzonderheden Toegankelijk voor ouderen
Kluswoning
Isolatievormen geen isolatie

Indeling
Aantal kamers 5
Aantal slaapkamers 2

Locatie
Ligging Aan bosrand
Aan rustige weg
Beschutte ligging
Buiten bebouwde kom
In bosrijke omgeving
Platteland
Vrij uitzicht
Woonomgeving

Energie verbruik
Energie klasse G

Woning
Type woonhuis Vrijstaand
Soort woonhuis Woonboerderij
Bouwjaar 1925