Woonboerderij te koop in Noord-Brabant - Driehoek 11a, Oploo

Woonboerderij in Noord-Brabant
€ 589.000
1935 m² perceel
260 m² wonen
4 kamers

Woonboerderij in Noord-Brabant!

Wonen in alle rust en met ruimte? Dit is uw kans! We willen je graag kennis laten maken met een locatie met mogelijkheden. Deze half vrijstaande woonboerderij met ongeveer 1.935 m² ondergrond en schuur, kan uitsluitend aangekocht worden in combinatie met de naastgelegen woning. Hierdoor betreft het dus de gehele woonboerderij op een perceel van circa 2.935 m².

Deze woonboerderij ligt in de vrije ruimte tussen Oploo en Sint Anthonis op een voormalige rundveehouderij en varkenshouderij. De woonboerderij stamt uit het begin van de 20e eeuw en het oorspronkelijke woongedeelte is de afgelopen jaren niet meer verbouwd. De kans om geheel naar eigen wens je eigen stekje te realiseren.

Het deels, verbouwde achterhuis van een woonboerderij met loods, gelegen op een perceel van 1.935 m² in het buitengebied van Oploo.

De indeling van het deels verbouwde achterhuis van de woonboerderij is als volgt:
Begane grond:
Via de voordeur (voormalige staldeur) kom je binnen in de kleine hal. Vanuit de hal betreed je de woonkamer met een grote raampartij op de plek waar de voormalige schuurdeuren zaten. Daardoor kan je heerlijk genieten van veel daglicht in de woonkamer. Op de vloer ligt een tegelvloer en de oorspronkelijke balk is verwerkt in het plafond. In de woonkamer is de toegang naar de eerste verdieping en de woonkeuken. De keukenopstelling is uitgerust met een inductiekooplaat, afzuigkap, combi-oven/magnetron, vaatwasser en koelkast. Daarnaast is er nog een trapkast. De vloer is eveneens betegeld. Vanuit de keuken kom je in de hal naar de slaapkamers, het toilet en de badkamer. In de hal is een kitchenette en kastruimte. De badkamer is voorzien van een ligbad, inloopdouche, wastafel en er is ruimte voor de wasmachine en droger. 1 slaapkamer heeft een wastafel en op de andere slaap-/hobbykamer is een vaste kast met schuifdeuren. Zowel de hal, badkamer en slaapkamers zijn voorzien van dezelfde tegelvloer als in de keuken en woonkamer. Verder kan je vanuit de hal naar een ruimte welke nu in gebruik is als bergruimte voor fietsen, gereedschap en dergelijke. Deze ruimte is deels gerenoveerd en er is een deur waarmee de woning “achterom” toegankelijk is.

Eerste verdieping
Op de eerste verdieping treft u een grote ruimte aan. Het dak is vervangen, geïsoleerd en voorzien van Velux dakramen. De oorspronkelijke balken zijn voor een groot gedeelte nog aanwezig. De vloer is van hout. Hier kan je zelf bepalen hoeveel slaapkamers en waar de badkamer komt.

Tuin
De woonboerderij is omgeven door groen, bomen en landerijen. De tuin kan geheel naar eigen wens ingericht worden.

Schuur
Bij de woning hoort een oude schuur, die door de gemeente Land van Cuijk als karakteristiek is aangemerkt en daardoor behouden dient te blijven. De schuur is ongeveer 210 m² groot. Een ideale plaats om een (klein) bedrijf of ‘een aan huis gebonden beroep’ te beginnen.

Algemeen
Dit gedeelte van de woonboerderij is gebruikt als mantelzorgwoning, maar in het ontwerp bestemminsplan bestemd als woning. Het oorspronkelijk bouwjaar is 1910, maar in de loop van de jaren verbouwd en gerenoveerd. De kozijnen zijn van kunststof. Alle voorzieningen zijn op de begane grond, dus een echte gemaksvriendelijke woning.
- Energielabel C
- Glasvezel aanwezig
- CV ketel, Nefit (circa 2019)
- Volledig dubbele beglazing
- Volledig betegeld met vloerverwarming (m.u.v. achterbouw)
- Dak voorzien van isolatieplaten

De scheiding van de woning is op de begane grond anders dan op de eerste verdieping: op de eerste verdieping loopt de scheiding tot aan de brandmuur. Op de begane grond is er voorbij de brandmuur nog een gedeelte wat bij de woning Driehoek 11 hoort. Dit dient notarieel geregeld te worden.

Bestemmingsplan
Het omgevingsplan/bestemmingsplan voor de realisatie van een tweede woning (in deze van oorsprong mantelzorgwoning) en een ruimte voor ruimte kavel is op 16 mei door de gemeente raad van de gemeente Land van Cuijk goedgekeurd.

Situering:
De woonboerderij is gelegen in het buitengebied van Oploo, in de gemeente Land van Cuijk.
Dit gezellige dorp straalt rust uit en heeft een prachtige fiets- en wandelomgeving, horeca en recreatie. In Oploo is een supermarkt, een basisschool, sporthal/velden, actief verenigingsleven, gemeenschapshuis en Avonturenpark met vele activiteiten. Voor de overige voorzieningen kunt u terecht in Sint Anthonis of Boxmeer. Via de nabij gelegen autosnelweg A73 zijn zowel Nijmegen als Venlo in ca. 30 minuten bereikbaar.

Dit object is uitsluitend samen met Driehoek 11 te koop.
De vraagprijs voor het geheel is € 995.000,- k.k.

Kenmerken


Overdracht
Prijscode Vraagprijs
Vraagprijs € 589.000,00
Prijstype k.k.
Datum opdracht 2024-07-25
Aanvaarding In overleg
Status Beschikbaar

Oppervlaktes en inhoud
Gebruiksoppervlak wonen 260
Bruto inhoud m3 945
Oppervlakte externe bergruimten 165
Perceel oppervlakte 1935

Bouw
Isolatie Dakisolatie
Volledig dubbelglas
Type dak Zadeldak
Dakbedekking Pannen

Indeling
Aantal kamers 4
Aantal slaapkamers 2

Locatie
Ligging Aan rustige weg
Buiten bebouwde kom
Open ligging
Vrij uitzicht

Energie verbruik
Energie klasse C

Woning
Type woonhuis Half vrijstaand
Soort woonhuis Woonboerderij
Bouwjaar 1910

De specialist in aan- en verkoop van woonboerderijen in landelijk gebied

Onze gecertificeerde makelaars en vastgoedadviseurs zijn gespecialiseerd in onroerend goed in met name het buitengebied en helpen u graag uw droom te verwezenlijken. De makelaar van Landeijk Wonen spreekt uw taal en dat is fijn want dan begrijpt u elkaar. Het aan en verkopen van een woonboerderij is toch een van de grootste beslissingen in uw leven.